ثبت شرکت در ترکیه 2024

ثبت شرکت در ترکیه

ثبت شرکت در ترکیه، همواره یکی از راه‌های محبوب برای اخذ اقامت ترکیه است؛ هرچند که باید توجه داشت که این روش، برای همه مناسب نیست و شرایط خاص خودش را دارد. یکی از همین شرایط، داشتن سرمایه اولیه و تمکن مالی است. هزینه تاسیس شرکت در ترکیه، به مراتب نسبت به سایر روش‌های کسب اقامت این کشور بالاتر است.

در ادامه با استانبول همراه باشید تا فرایند ثبت شرکت در ترکیه در  سال 2024 را برایتان به طور کامل شرح دهیم. در این مقاله به مراحل ثبت شرکت در ترکیه، هزینه ثبت شرکت، هزینه جاری، هزینه های نگهداری شرکت در ترکیه،  انواع شرکت در ترکیه، اخذ اقامت ترکیه از طریق ثبت شرکت را به طور کامل توضیح می دهیم.

مشاوره جهت ثبت شرکت ترکیه در 2024

تیم مشاوره و کارشناسان « استانبول همراه » در امور خرید ملک در ترکیه، اخذ اقامت ترکیه، شهروندی و پاسپورت ترکیه، ثبت شرکت در ترکیه، تحصیل در ترکیه، خرید خودرو در ترکیه، کلیه امور بانکی و گرفتن نمایندگی برند های برتر ترکیه در کنار شماست.





    بررسی شرایط ثبت شرکت در ترکیه 2024

    در ابتدا توصیه می کنیم اگر زمان کافی برای مطالعه را ندارید ویدئوی زیر در مورد تاسیس شرکت در ترکیه را ببینید.

     

     

    در صورت تمایل می توانید فایل صوتی ویدئوی بالا را دا زیر دانلود کرده یا گوش دهید.

     

    در ترکیه قانون سرمایه گذاری خارجی بر مبنای شرایط برابری است؛ بنابراین دولت ترکیه اجازه می دهد که سرمایه گذاران خارجی از حقوق و تعهدات سرمایه گذاران داخلی بهره مند شوند. این امر موجب می شود که سرمایه گذاران خارجی با اطمینان خاطر کسب و کار و بیزنس خودشان را در ترکیه راه اندازی کنند.

    به دلیل قرار گرفتن ایران در لیست سیاه AFTF و  همچنین تحریم های آمریکا ثبت شرکت برای ایرانیان در ترکیه با اساسنامه خاصی انجام می شود. اما این کار هزینه زیادی برای شما ندارد و شما با حدود  20 میلیون تومان می تواین در ترکیه شرکت ثبت کنید.

    اساسنامه ثبت شرکت در ترکیه برای ایرانیان

    کشور ترکیه در چهارده سال اخیر، شاهد افزایش سرعت روند پیشرفت در زمینه های اقتصادی و جذب سرمایه گذار خارجی بوده است. پس با اطمینان می توان گفت که ترکیه کشور مناسبی برای زندگی و سرمایه گذاری محسوب می شود.

    داوطلبان خارجی که تمایل به تاسیس شرکت در ترکیه و راه اندازی کسب و کار در این کشور  را دارند، باید مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت که در ادامه توضیح می دهیم را جمع آوری کرده و حتما از یک متخصص مشاوره های لازم را دریافت کنند.

    بسته هدف و بیزنس شما، شهرهای متفاوتی وجود دارد. بهترین شهرها برای ثبت شرکت استانبول، آنکارا، آنتالیا، بدروم و سید هستند.

    بهترین شهرها برای ثبت شرکت در ترکیه

    در ادامه به نحوه ثبت شرکت در ترکیه و شرایط آن در سال 2024 می پردازیم.

    اخذ اقامت ترکیه با ثبت شرکت

    برای اخذ اقامت با ثبت شرکت در ترکیه، باید این نکات را در نظر داشته باشید:

    • به هنگام تاسیس شرکت و ثبت آن، اقامت یک ساله به شما اعطا خواهد شد.
      در پایان سال اول، اگر شرایط شرکت شما از نظر دولت ترکیه مساعد باشد، می‌توانید اقامت خود را برای دو سال دیگر نیز تمدید نمایید.

    اخذ اقامت ترکیه یا ثبت شرکت در ترکیه

    • بعد از گذشت پنج سال، اگر شرکت فعال بوده باشد و مالیات را تمام و کمال پرداخت کرده باشید، می‌توانید برای اقامت دائم ترکیه، درخواست بدهید.
    • در این میان، اگر توانایی استخدام 50 کارمند ترک را داشتید و برایشان شغل ایجاد کردید، می‌توانید درخواست شهروندی ترکیه را نیز ارائه دهید.
    •  اگر صرفا بخواهید با اجازه کار در ترکیه کار کنید، لازم است که هشت سال به صورت مدام در این کشور حضور داشته باشید و بعدا برای اقامت دائم درخواست دهید.

    اقامت یک ساله ترکیه روی ثبت شرکت

    یکی از راهکارهایی که اخیرا برای اخذ اقامت ترکیه بسیار مرسوم شده است، ثبت شرکت در این کشور است.

    در ابتدا باید گفت که امکان اخذ اقامت یکساله از طریق ثبت شرکت در ترکیه، امکان‌پذیر خواهد بود و چندان هم دردسری به دنبال ندارد.

    افراد به راحتی می‌توانند با ثبت یک شرکت به اسم خودشان، در ترکیه اقامت داشته باشند.

    اما باید توجه داشت که این مسئله به اینجا ختم نمی‌شود. هرچند که امکان اخذ اقامت از طریق تاسیس شرکت در ترکیه ممکن است، اما هیچگاه چنین چیزی را به متقاضیان، توصیه نمی‌کنیم. زیرا مسائلی هست که معمولا نادیده گرفته می‌شوند، از جمله:

    1. برای ثبت شرکت در ترکیه و اخذ اقامت، باید مجوز کار در این کشور را داشته باشید.
    2. یکی از شروط اصلی تاسیس شرکت در ترکیه، استخدام پنج کارمند ترک است. (بسته به اساسنامه شرکت ممکن است نیازی به این مورد نباشد.)
    3.  یا اینکه به ازای هر ایرانی، باید پنج ترک در شرکت خود استخدام کنید. (آن هم در عرض 6 ماه)
    4.  از این روی اخذ اقامت یکساله ترکیه با ثبت شرکت، عملا برای افراد عادی غیرممکن است.

    نکته

    «توجه داشته باشید که برای ثبت شرکت در ترکیه، دیگر نیازی به استخدام کارمند ترک ندارید. طبق قوانین جدید دولتی، این موضوع، به اساسنامه شرکت شما بستگی دارد. با توجه به اساسنامه شرکت خود، ممکن است حتی وجود یک کارمند ترک نیز کافی باشد.»

    قوانین جدید ثبت شرکت در ترکیه

    شرط اولیه برای ثبت شرکت در ترکیه 2024

    کشور ترکیه در چهارده سال اخیر، شاهد افزایش سرعت روند پیشرفت در زمینه های اقتصادی و جذب سرمایه گذار خارجی بوده است. پس با اطمینان می توان گفت که ترکیه کشور مناسبی برای زندگی و سرمایه گذاری محسوب می شود.

    «به دلیل قرار گرفتن ایران در لیست سیاه AFTF و  همچنین تحریم های آمریکا ثبت شرکت برای ایرانیان در ترکیه با اساسنامه خاصی انجام می شود. اما این کار هزینه زیادی برای شما ندارد و شما با حدود  20 میلیون تومان می تواین در ترکیه شرکت ثبت کنید.»

    در ترکیه قانون سرمایه گذاری خارجی بر مبنای شرایط برابری است؛ بنابراین دولت ترکیه اجازه می دهد که سرمایه گذاران خارجی از حقوق و تعهدات سرمایه گذاران داخلی بهره مند شوند.

    این امر موجب می شود که سرمایه گذاران خارجی با اطمینان خاطر کسب و کار و بیزنس خودشان را در ترکیه راه اندازی کنند.

    داوطلبان خارجی که تمایل به تاسیس شرکت در ترکیه و راه اندازی کسب و کار در این کشور  را دارند، باید مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت که در ادامه توضیح می دهیم را جمع آوری کرده و حتما از یک متخصص مشاوره های لازم را دریافت کنند.

    مشاغلی در ترکیه به ثبت شرکت نیاز دارند؟

    شما به عنوان یک تبعه خارجی برای شروع هر نوع کسب و کاری در ترکیه باید شرکت ثبت کنید تا مجوز کار به شما داده شود.

    فرقی نمی کند که می خواهید یک آرایشگاه راه اندازی کنید یا سوپر مارکت یا شرکت بازرگانی؛ برای اخد مجوز کار در ترکیه، باید روند ثبت شرکت را از صفر تا صد پشت سر بگذارید.

    مشاغلی که در ترکیه نیاز به ثبت شرکت دارند

    مزایای ثبت شرکت در ترکیه

    بدون شک ثبت شرکت در ترکیه، برای شما مزایای بسیاری را به همراه خواهد داشت. از جمله مزایای ثبت شرکت در ترکیه، می‌توانیم به این موارد نیز اشاره کنیم:

    • ثبت شرکت بدون الزام به داشتن شریک ترک
    • دریافت اقامت ترکیه (موقت و دائم) برای مدیرعامل، همسر و فرزندان زیر 18 سال
    •  افتتاح حساب در ترکیه
    • دریافت کارت بازرگانی از کشور ترکیه
    • هزینه مناسب زندگی و نگهداری شرکت
    • عدم پرداخت هزینه ثابت و پرداخت مالیات بر اساس درآمد شرکت

    به علاوه، این نکته را هم به یاد داشته باشید که:

    از ابتدای سال 2020  تمدید اقامت توریستی در ترکیه برای اتباع خارجی، فقط برای اروپاییان انجام می شود و یکی از راه هایی که با آن می توانید اقامت خود را تمدید کنید ثبت شرکت در ترکیه است.

    تمدید اقامت توریستی در ترکیه

    معایب ثبت شرکت در ترکیه

    • مسائل نظارتی
    • بوروکراسی
    • تغییرات ناگهانی در قوانین و مقررات بدون هشدار و مشاوره
    • نیاز به نشان دادن تعهد به بازار، با داشتن حضور قابل ملاحظه در کشور یا ایجاد و حفظ روابط قوی
    • ضرورت بازدید های منظم بازار برای برآورده شدن نیازهای ترکیه

    انواع روش‌های ثبت شرکت در ترکیه

    برای اینکه بتوانید یکی از انواع شرکت‌های نامبرده در بخش قبلی را در ترکیه ثبت نمایید، می‌تواند از طریق روش‌های زیر، اقدام کنید:

    1-  ثبت شرکت به صورت حضوری در خاک ترکیه

    در این روش فرد متقاضی به ترکیه سفر کرده، به صورت حضوری شرکتی را ثبت می‌کند و وکالتنامه‌های مخصوص را در نوترهای معتبر امضا کرده و به ثبت می‌رساند.

    2-  ثبت شرکت خارج از ترکیه و در ایران به وسیله وکالتنامه

    در این صورت، همانطور که از نامش پیداست، فرد از داخل ایران نسبت به ثبت شرکت در ترکیه اقدام کرده و وارد خاک ترکیه نمی‌شود. برای ثبت شرکت از این راه، تنها باید از کنسولگری ترکیه در ایران اقدام به این امر نمود.

    البته در این میان باید دقت داشت که از سوءاستفاده و کلاهبرداری پیشگیری کرد.

    همانطور که گفتیم، ثبت شرکت از ایران، تنها زمانی معتبر است که در کنسولگری ترکیه انجام شده باشد.

    ثبت شرکت ترکیه از ایران

    نکنه مهم:

    • وکالتنامه‌هایی که در سایر دفاتر اسناد رسمی ثبت می‌شوند، فاقد اعتبار قانونی هستند.
    • امکان ثبت شرکت در عرض دو ساعت و به صورت آنلاین وجود ندارد.

    انواع شرکت در ترکیه

    شما حالت کلی سه نوع شرکت مرسوم در ترکیه وجود دارد:

    1. شرکت شخصی
    2. شرکت با مسئولیت محدود
    3. شرکت سهامی (آنونیم)

    انواع شرکت در ترکیه

    ثبت شرکت شخصی در ترکیه

    اگر شما کسب و کاری دارید که گستره فعالیت وسیعی ندارد و نیاز به استخدام افراد نیست؛  مثلا

    •  رستوران‌داری،
    •  سالن آرایشی،
    •  سوپر مارکت
    •  مزون خیاطی و…

    در این صورت ثبت شرکت شخصی برای شما گزینه مناسبی است.

    شرکت های شخصی، شرکت‌های تک حرفه ای هستند. ثبت این نوع شرکت، مثل اخذ مجوز کسب و کار در ایران است. این مجوز را اتحادیه های کسب و کار صادر می کند؛ ولی در ترکیه برای مجوز کار شما باید شرکت ثبت کنید.

    شرکت های شخصی در ترکیه

    به طور کلی شرایط افتتاح مغازه در ترکیه، از طریق این روش انجام می‌شود. بد نیست بدانید که چنین مشاغلی در کشور ترکیه، به عنوان شرکت شخصی شناخته می‌شوند؛ حال آنکه در ایران، صرفا کسب و کاری خرد قلمداد شده و تنها اخذ پروانه کسب برای آن‌ها کافی خواهد بود.

    در ترکیه  چنین مشاغلی را در زمره‌ی انواع شرکت‌ها قرار داده اند  و برای افتتاح آن، نیاز است که به عنوان شرکت شخصی آن را ثبت کنید و البته مجوزهای لازم را نیز اخذ کنید.

    ثبت شرکت شخصی در ترکیه، می تواند توسط یک شخص حقیقی انجام شود و شماره ثبت و مجوز فعالیت را دریافت کند. ثبت شرکت شخصی در ترکیه بلامانع است. گفتنی است که این روش، به عنوان بهترین روش ثبت شرکت در ترکیه برای ایرانیان شمرده می‌شود.

    هزینه ثبت شرکت شخصی

    آگاهی از هزینه های ثبت شرکت در ترکیه بسیار مهم است. هزینه لازم برای ثبت شرکت شخصی در حدود 1260 لیر تا 1770 لیر ترکیه می باشد و طی سه الی 4 روز می توانید شرکت خود را ثبت کنید و مجوز فعالیتتان را بگیرید. این هزینه، صرفا هزینه‌های اداری و بوروکراسی ثبت شرکت است.

    باید توجه داشته باشید که:

    با ثبت شرکت شخصی در ترکیه، اجازه‌ی کار در ترکیه را دریافت نخواهید کرد.

    ثبت شرکت شخصی در ترکیه

    اخذ مجوز کار در ترکیه به وسیله‌ی ثبت شرکت، به یک سرمایه‌ اولیه کلان نیاز دارد. حال آنکه مشاغل خرد و شرکت‌های شخصی، سرمایه‌ی چندانی ندارند.

    شاید به این مطلب هم علاقمند باشید  شرایط سرمایه گذاری در بورس ترکیه

    اگر نیاز به دریافت مجوز کار در کشور در ترکیه دارید و می‌خواهید این امر را از طریق ثبت شرکت محقق کنید: بهتر است یک شرکت با مسئولیت محدود افتتاح و ثبت کنید.

    دریافت مجوز کار در ترکیه

    شرکت با مسئولیت محدود(Limited)

    دومین نوع رایج برای ثبت شرکت در ترکیه شرکت با مسئولیت محدود است. ثبت این شرکت نیز به نسبت آسان است، اما خب پیچیدگی‌های خاص خودش را نیز دارد. ضمنا، برای تاسیس چنین شرکتی، باید قوانین خاصی را نیز اجرا نمایید.

    بر اساس ماده ۵۷۳ ترکیه قانون تجارت، شرکت با مسئولیت محدود در ترکیه، برای همه اهداف اقتصادی حداقل یک نفر به عنوان شخص حقیقی و یک نفر به عنوان شخص حقوقی سهامدار شرکت اداره می شود.

    تا پیش از سال 2024، شما برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود در ترکیه، می‌بایست حداقل دو نفر فرد تُرک را نیز به عنوان شریک، معرفی می‌کردید.

    ثبت شرکت با مسئولیت محدود با هر موضوعی امکان پذیر است؛ و هر شرکتی را می توان ثبت کرد. به علاوه، ثبت شرکت لیمیتد در حدود یک هفته زمان می برد.

    جالب است بدانید که در شرکت لیمیتد در ترکیه، مسئولیت هریک از سهامداران در خصوص بدهی ها و حتی مالیاتی که باید پرداخت کنند، محدود به مبلغ سرمایه گذاری‌شان می‌شود.

    شرکت لیمیتد در ترکیه

    بنابراین میزان مسئولیت شرکا مساوی نیست. یعنی اگر روزی شرکت ورشکست شود مسئولیت بدهی شرکت با توجه به سهم هر شریک مشخص می شود.

    دقت کنید که هر نوع تغییر و انتقال سهام شرکا باید در دفترخانه ها انجام شود و به تصویب 3/4 اعضا رسیده باشد.

     

    قوانین ثبت شرکت با مسئولیت محدود در ترکیه (Limited)

    1.  تعداد سهامداران شرکت می‌تواند از یک نفر تا 50 نفر باشد.
    2.  حداقل سرمایه برای راه اندازی شرکت با مسئولیت محدود 20.000 لیر ست.
    3.  سهامداران می توانند تبعه ترکیه و یا خارجی ها باشند. همچنین سهامداران می توانند اشخاص حقیقی و حقوقی باشند.
    4.  هر فرد به اندازه مبلغی که سرمایه گذاری می کند سهام مربوط به شرکت را خواهد داشت.
    5. ثبت شرکت در دفترخانه اسناد رسمی انجام شود.
    6. ارزش هر سهم در این شرکت نمی‌تواند کمتر از 25 لیر باشد.
    7. در صورتی که تعداد سهامداران از 20 نفر بیشتر شد، باید یک بازرس قانونی انتخاب شود.
    8. هر نوع تغییر و انتقال سهام شرکا باید در دفترخانه ها انجام شود و به تصویب 75 درصد اعضا رسیده باشد.
    9.  مدیر شرکت با مسئولیت محدود می‌تواند شهروند ترکیه باشد یا از مهاجرین این کشور بوده و اقامت کشور دیگری را داشته باشد.

    هزینه ثبت شرکت با مسئولیت محدود

    شرکت‌های با مسئولیت محدود، خواهان و طرفداران بیشتری نسبت به سایر انواع شرکت‌ها دارد. در رابطه با هزینه ثبت شرکت با مسئولیت محدود در ترکیه، باید بدانید که:

    • حداقل سرمایه برای شرکت‌های با مسئولیت محدود، 20.000 لیر است. (معادل 700 دلار)
    • به هنگام ثبت شرکت مسئولیت محدود، الزامی به ثبت یک چهارم سرمایه اولیه وجود ندارد. (طبق قوانین تا قبل از سال 2024، لازم بود که به هنگام ثبت، 25 درصد از سرمایه اولیه را ابراز می‌کردید. اما بنا بر قوانین تازه، این مورد لغو شده و در عوض، تا یک سال فرصت ابراز کل سرمایه را خواهید داشت.)

    هزینه ثبت شرکت با مسئولیت محدود

    شرکت شخصی یا لیمیتد؟

    اکنون سوال پیش می‌آید که کدام نوع از شرکت‌های نامبرده، برای ما مناسب‌تر هستند؟ شرکت شخصی یا شرکت با مسئولیت محدود (همان لیمیتد)؟

    اینکه ثبت شرکت شخصی در ترکیه بهتر است یا شرکت لیمیتد، بستگی به فعالیت شما و هدفتان دارد.

    اگر شما کسب و کاری دارید که  فعالیت وسیعی ندارد و نیاز به استخدام افراد نیست؛  مثلا قصد راه اندازی یک مغازه تعمیر وسایل برقی را دارید یا یک آرایشگاه یا سوپر مارکت و در کل مشاغلی از این دست شرکت شخصی برای شما گزینه مناسب تری است و هزینه های کمتری برای شما دارد.

    اما اگر حجم کار شما بیشتر است  و نیاز به استخدام افراد دارید باید به فکر تاسیس شرکت با مسئولیت محدود باشید.

    پس ابتدا جنبه های مختلف کسب و کارتان را در نظر بگیرید سپس اقدام به تنظیم اساسنامه شرکت و ثبت شرکت کنید. (مراحل و نکات تنظیم اساسنامه را در بخش‌های آتی به شما خواهیم گفت.)

    یک نکته:

    «بسته به هدف شما از تاسیس شرکت، بهترین نوع ثبت شرکت برای ایرانیان در کشور ترکیه شرکت با مسئولیت محدود است. ولی حداقل های سرمایه در قانون کشور ترکیه مساوی با شرکت های سهامی می باشد.»

    بهترین نوع شرکت برای ایرانیان در ثبت شرکت ترکیه

    ثبت شرکت های سهامی در ترکیه

    شرکت سهامی در ترکیه از سهام سهامداران تشکیل می شود. شرکت سهامی در ترکیه عام و خاص ندارد. این نوع شرکت هم مثل مسئولیت محدود می تواند از یک یا چند سهامدار تشکیل شود.

    سهامداران می توانند اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند. هر سهامدار در قبال بدهکاری های شرکت به اندازه ای که سهم دارند مسئولیت دارند.

    هر شریک لازم نیست فقط یک سهام داشته باشد بلکه هر مقدار که می خواهد می تواند سهام بخرد.

    حداقل سرمایه اولیه برای راه اندازی شرکت سهامی در ترکیه 20 هزار لیر می باشد؛ که با 25 درصد آن نیز می توانید این نوع شرکت را ثبت کنید.

    برای نوع فعالیت و موضوع شرکت محدودیتی وجود ندارد و شرکت را با هر موضوع فعالیتی می توان ثبت کرد.

    بر اساس قانون تجارت در ترکیه، جلسه های مجمع عمومی باید با حضور نمایندگانی از وزارت بازرگانی ترکیه انجام شود.

    یک نکته

    «برای ثبت شرکت سهامی حتما نیازمند به حضور شرکای ترک در این شرکت است. اگر نیاز به حضور شرکت در بازارهای سرمایه ترکیه را دارید باید توجه کنید که هیچ فرد غیر ترکی اجازه این کار را ندارد.»

    ثبت شرکت سهامی در ترکیه

    دیگر انواع شرکت در ترکیه

    علاوه بر سه مورد اصلی ثبت شرکت در ترکیه که تا پیش از این به شما معرفی کردیم، انواع دیگری از شرکت نیز در ترکیه وجود دارد. این شرکتها، معمولا به اندازه سه نوع اصلی رایج نیستند، اما آگاهی از آن‌ها، خالی از لطف نخواهد بود:

    شرکت تضامنی

    شرکت تضامنی شرکتی است که با یک اسم خاص با دو یا چند سهام دار با مسئولیت تضامنی ایجاد می شود و اگر بنابه هر دلیلی دارایی های شرکت دچار مشکل شده باشد و بدهی ایجاد بشود هر یک از شرکا به تنهایی مسئولیت پرداخت تمامی قرض های ایجاد شده را به عهده می گیرند.

    شرکت مختلط

    در شرکت مختلط، یک یا چند نفر شریک، ضامن تمام دیون و دارای سهم الشرکه می باشند ودیگر شرکا در مقابل دیون شرکت فقط به نسبت سرمایه خود در شرکت مسئولیت دارند. اشخاص حقوقی نمی توانند جزو شرکای ضامن باشند.

    بررسی هزینه های ثبت شرکت در ترکیه

    برآورد هزینه های تاسیس شرکت در ترکیه کمی مشکل است. زیرا این هزینه ها با توجه به نوع بیزنس انتخابی بسیار متنوع است با این حال میانگینی از هزینه های ثبت شرکت در ترکیه را برایتان آورده ایم. البته بهتر است در این خصوص با مشاوران استانبول همراه در ارتباط باشید.

    هزینه ثبت شرکت در ترکیه چقدر است؟

    • سرمایه اولیه ثبت شرکت  مساوی با 10 هزار لیر است. این مقدار معادل حدود 330 دلار آمریکا است.
    • هزینه یک حسابدار رسمی که معادل ماهانه 120 دلار به بالا است.
    • هزینه های کارمند. با این که این کار الزامی ندارد، اما برای اعتبار شرکت در آینده بهتر است که آن را انجام دهید.
    • هزینه اجاره محل دفتر که بستگی به محل انتخابی شما دارد. این هزینه از چند دلار تا چندهزار دلار متغییر است.
    • هزینه آب، برق، تلفن و اینترنت

    هزینه نگهداری و مالیات شرکت در ترکیه چقدر است؟

    • 23 درصد مالیات بر اجاره محل کار.
    • هزینه های دفاتر رسمی و پلمپ آن دراداره دارایی که معادل سالانه حدودا 400 دلار آمریکا است.
    • مالیات بر درآمد شرکت که معادل 22 % از سود خالص شرکت است.

    مراحل کامل ثبت شرکت در ترکیه 2024

    مراحل ثبت شرکت در ترکیه به این صورت است که ابتدا شما باید به اداره مالیات ترکیه مراجعه کنید و به عنوان موسس شرکت کد مالیاتی دریافت کنید؛ سپس بعد از  نوتر مدارک خود و اساسنامه شرکت به اداره ثبت شرکت های ترکیه مراجعه می کنید؛ و مدارک و اساسنامه خود را تایید کنید.

    بعد ازتحویل مدارک بازرسی به مکان شرکت شما مراجعه می کند و پس از تایید بازرس و تکمیل مدارک و واریز کردن هزینه ها شرکت شما ثبت می شود و کد ثبت را دریافت می کنید. به طور خلاصه می توان مراحل ثبت شرکت در ترکیه را در چک لیست زیر دید.

    چک لیست مراحل ثبت شرکت در ترکیه

    لازم به ذکر است همه مراحل اشاره شده در جهت ثبت شرکت بین 5 تا 7 روز کاری انجام می شود. بعد از ثبت شرکت شما باید برای شرکت خود برگه ورگی لواسی را بگیرید و بعد از آن می توانید  فعالیت خود را شروع کنید.

    برگه ورگی لواسی

    اهمیت مشاور مالی (محاسبه جی) در ثبت شرکت در ترکیه

    ترکیه، کشوری است که امکان تجارت آزاد را برای تمام خارجیان فراهم آورده است. حال، خارجیان و ایرانیانی که قصد تاسیس و یا ثبت شرکت در ترکیه را دارند، لازم است تا در این راه، شروط و قوانین خاصی را رعایت کنند. یکی از مهم‌ترین این شرایط، به قرار زیر است:

    •  اولین قدم برای ثبت شرکت در ترکیه، استخدام مشاور مالی (محاسبه‌چی) است.
    • مشاورین مالی، در دایره مشاوران مالی ترکیه، قسم خورده‌اند و نام آن‌ها در فهرست این نهاد، موجود است.
    • وظیفه‌ی مشاوران مالی، حسابرسی قانونی، انجام امور مالی و تنظیم بیان‌نامه‌های شرکت است.
    • برای استخدام این افراد، باید از طریق نوتر اقدام کنید.
    • محدوده‌ی وظایف مشاور مالی، به نظر مدیریت شرکت و البته حضور و یا عدم حضور او در ترکیه بستگی دارد.
    • از آن‌جایی که قوانین مالی و اقتصادی ترکیه پیچیده است، استخدام چنین فردی کمک بزرگی خواهد بود.
    • استفاده از مشاوره‌های یک محاسبه‌چی، می‌تواند به فعالیت‌های شرکت شما چارچوب و توسعه ببخشد.

    شماره مرسیس در ترکیه

    شماره‌ مرسیس در ترکیه، شماره‌ای است که می‌توان به کمک آن، تمام سوابق و اطلاعات مربوطه به یک شرکت ثبت شده در ترکیه را استعلام کرد.

    در سال 2006، سیستم برنامه‌ریزی عالی ترکیه، برای سامان دادن به اطلاعات مربوط به اشخاص حقوقی و شرکت‌های ثبتی، هدفی را در پیش گرفت و چهار سال بعد، یک سیستم مرکزی را به وجود آورد که به نام مرسیس خوانده می‌شد. تا قبل از آن، برای کسب چنین اطلاعاتی لازم بود که به دفاتر ثبت تجارت مراجعه شود.

    بهتر است بدانید که:

    • تمامی اطلاعات و سوابق مربوط به شرکت‌ها و اشخاص حقوقی را می‌توان به کمک شماره مرسیس به دست آورد.
    • به طبع پس از ثبت یک شرکت و اطلاعات مربوط، یک کد مخصوص مرسیس به آن تعلق می‌گیرد.
    • شماره مرسیس یک شماره 16 رقمی است و اعداد آغازین و پایانی آن، هر کدام اطلاعات خاصی را نشان می‌دهند.
    • برای استعلام شماره مرسیس می‌توان به وبسایت مرسیس مراجعه و بعد از ارائه مشخصات، این کد را دریافت کرد.

    ثبت شرکت در ترکیه بدون نیاز به دفتر

    یکی از الزامات ثبت شرکت در ترکیه، ارائه‌ی یک آدرس ثبتی است. در کل هر گونه فعالیت تجاری در داخل ترکیه، نیازمند یک آدرس است. این آدرس می‌تواند به چند صورت باشد:

    •  به صورت Home Office برای بعضی از کسب و کارهای به خصوص
    •  به صورت اجاره ملک
    •  و یا خرید ملک در ترکیه، در سرتاسر این کشور
    شاید به این مطلب هم علاقمند باشید  سرمایه گذاری در ترکیه 2024

    اما گاها پیش می‌آید که افراد، قصد دارند بدون خرید و یا اجاره ملک در ترکیه، دست به ثبت و تاسیس شرکت بزنند. این موضوع نیز راه حل خاص خود را دارد و البته امکان‌پذیر است؛ از طرق زیر:

    • استفاده از آدرس خانه و ملک مسکونی
    •  استفاده از آدرس ثبتی موسساتی که «خدمات آدرس» ارائه می‌دهند.

    طرح تجاری برای ثبت شرکت در ترکیه

    در پروسه تاسیس شرکت در ترکیه، یکی از موارد مهم بیزنس پلن است. به این معنی که شما باید بیزینش پلن شرکتتان و اینکه برنامه کاری شما چیستو چه اهدافی دارید و همچنین میزان سود و زیان، نوع فعالیت، تعداد کارمندان و اینکه شرکت شما می تواند چه منافعی برای دولت ترکیه داشته باشد را مشخص کنید. بیزنس پلن گاهی تا چند ده صفحه هم می باشد و حتی بعضی شرکت ها اختصاصی برای شما کار نوشتن بیزنس پلن را انجام می دهند.

    شما باید بیزنس پلن خود را به کنسولگری ترکیه در کشوری که شهروند آن هستید تحویل دهید. بعد از تایید کنسولگری شما برای دریافت مجوز فعالیت آن را به تایید وزارت کار ترکیه هم برسانید.

    به طور خلاصه شما باید به دولت ترکیه اثبات کنید که شرکتی که شما قصد راه اندازی آن را دارید برای کشور ترکیه منجر به سود و منفعت می شود.

    مدارک لازم برای ثبت شرکت در ترکیه

    • اصل پاسپورت هر یک از شرکاء که بیشتر از 6 ماه اعتبار داشته باشد.
    • دو قطعه عکس 4 * 3  رنگی با زمینه روشن
    • پیشنهاد چند نام مناسب برای شرکت
    • زمینه فعالیت شرکت در ترکیه یا همان اساسنامه
    • تعیین دقیق درصد سهام هر یک از شرکای شرکت
    • تعیین مدیر شرکت  یا هر دو شریک

    تاسیس موسسات مالی و صرافی

    طبق ماده ی ۳۲ قانون گذاری صرافان دولت جمهوری ترکیه، صرافی ها شامل دو گروه آ و  ب می باشند.

    صرافی های گروه آ: صرافی هایی که صرفا به خرید و فروش نقدی ارز (غیرالکترونیک) مبادرت می کنند. پرداختن به سایر معاملات ارزی و غیرارزی توسط این نوع صرافی ها مجاز نیست.

    صرافی های نوع ب: صرافی هایی که علاوه بر خرید و فروش نقدی ارز به نقل و انتقال ارز (الکترونیک) در چارچوب مقررات ارزی مبادرت می کنند. خوب است بدانید صرافی های نوع به مجازند خرید و فروش مسکوکات طلا و نقره نیز انجام دهند.

    حداقل مبلغ سرمایه اولیه جهت تاسیس صرافی های نوع آ در ترکیه ،مبلغ 500 هزار لیر و جهت تاسیس صرافی های نوع ب ، مبلغ 1 میلیون لیر تعیین می باشد. سرمایه اولیه برای تاسیس صرافی به نوع صرافی بستگی دارد. این مبلغ باید قبل از اعطاء مجوز فعالیت به بانک مرکزی تبه صورت کامل پرداخت شود. هزینه مجوز صادره برای  صرافی گروه آ 200 هزار لیر و برای گروه ب 500 هزار لیر است.

    نکته: در نظر داشته باشید، بانک مرکزی ترکیه می تواند هر زمان که صلاح بداند و با اعلام قبلی سه ماهه، نسبت به تغییر و اعلام “حداقل سرمایه” موضوع این ماده اقدام کند.

    داوطلبان تاسیس صرافی در ترکیه باید دارای شرایط زیر باشند :

    ۱. تابعیت کشور دولت ترکیه را داشته باشند.
    ۲. خارجیان بایستی مجوز کار و تاسیس شرکت را داشته باشند.

    ثبت شرکت در مناطق آزاد ترکیه

    تاسیس و ثبت شرکت در مناطق آزاد نیز از دیگر روش‌های ثبت شرکت در ترکیه، به شمار می‌رود. ثبت شرکت در مناطق آزاد ترکیه، از طرق زیر امکان پذیر خواهد بود:

    • تولید
    •  خرید و یا فروش
    • انبارداری
    • مونتاژ و جداسازی قطعات
    • تعمیر و یا نگهداری
    • انجام بانکداری و ثبت بیمه

    هزینه ثبت شرکت در مناطق آزاد ترکیه:

    •  حداقل 5000 لیر برای خرید سهام (25 درصد نقد و الباقی در بازپرداخت 3 ساله)
    • 3100  یورو برای هزینه تاسیس شرکت
    • 1800 یورو برای ثبت شرکت

     مزایای ثبت شرکت در مناطق آزاد ترکیه

    بدون شک ثبت شرکت در مناطق آزاد ترکیه، هرچند که ممکن است بسیار سخت باشد و به سرمایه‌ای کلان نیاز داشته باشد، اما مزایای بی‌شماری را نیز با خود به همراه دارد.

    از جمله مزایای ثبت شرکت در مناطق آزاد، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

    1- معافیت مالیاتی

    دولت ترکیه، شرکت‌هایی که در مناطق آزاد ثبت شده‌اند را از پرداخت مالیات معاف کرده است. به علاوه، اگر شما شرکت تولیدی نیستید و صرفا واردات و صادرات انجام می‌دهید، از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده و تعرفه‌های گمرکی معاف خواهید بود.

      2- انتقال نقدینگی

    از دیگر مزایا ثبت شرکت در مناطق آزاد، انتقال آسان و بی‌دردسر نقدینگی و درآمد حاصله، به هر کشوری به غیر از خاک ترکیه است. این کار نیازی به اخذ مجوز ندارد.

    3- زیرساخت‌ها

    یکی از مزایا ثبت شرکت در مناطق آزاد ترکیه، زیرساخت‌های موجود در آن است که کار را برای تولیدکنندگان و تجار، بسیار آسان کرده است. به علاوه با قرارگیری در بنادر بزرگ، امکان حمل و نقل دریایی نیز وجود دارد.

    4-  امکان حضور طولانی مدت

    از بزرگترین مزایای ثبت شرکت در مناطق آزاد، امکان حضور طولانی مدت در خاک ترکیه است. واحدهای آماده به مدت 10 سال برای فعالیت تجاری، و 20 سال برای فعالیت تولیدی اجاره داده می‌شوند.

    بزرگترین مزایای ثبت شرکت در ترکیه

    اگر خود فرد مستقیما واحدی را تاسیس کند، به هر کدام 10 سال افزوده خواهد شد. این قراردادها حتی تا 99 سال نیز تمدید خواهند شد.

     معایب ثبت شرکت در مناطق آزاد ترکیه

    حال علاوه بر مزایای وسوسه‌کننده‌ای که تجار ایرانی را به خود جذب می‌کند، برای آگاهی از واقعیت امر، لازم است تا از اندک معایب ثبت شرکت در مناطق آزاد ترکیه نیز آگاه باشید:

    1.  محدودیت استخدام در نیروی کار خارجی
    2. الزام به استخدام 5 نیروی ترک در ازای یک نیروی خارجی
    3. هزینه‌های بالاتر نسبت به ثبت شرکت از طرق دیگر
    4. روند پیچیده‌تر و وقت‌گیرتر

    مراحل ثبت یک شرکت در مناطق آزاد ترکیه

    1. ارائه درخواست فعالیت و ثبت شرکت در مناطق آزاد
    2. پرداخت 5000 دلار به حساب بانک مرکزی کشور ترکیه
    3.  ارائه درخواست به مدیریت مناطق آزاد
    4.  انتظار برای بررسی، قبول و یا رد درخواست
    5.  در صورت قبولی، شروع به اجاره محل فعالیت
    6.  اخذ تاییدیه و مجوز فعالیت

    هزینه‌های ثبت شرکت در مناطق ازاد ترکیه

    • حداقل 5000 لیر برای خرید سهام (25 درصد نقد و الباقی در بازپرداخت 3 ساله)
    • 3100 یورو برای هزینه تاسیس شرکت
    •  1800 یورو برای ثبت شرکت

    ثبت شرکت در مناطق اروپایی ترکیه

    در ثبت شرکت در مناطق اروپایی ترکیه، متقاضی اقدام به ثبت شرکت بازرگانی در ترکیه می کند. با شرکت بازرگانی  می توان در چهارچوب قانون اساسی ترکیه هر نوع فعالیتی را انجام داد.

    لازمه آن استخدام حداقل دو کارمند ترک است. همچنین باید آن ها ار بیمه کنید. سپس می توانید برای شرکت خود اقدام به افتتاح حساب بانکی در ترکیه کنید.

    کارافرینی در ترکیه

    دولت ترکیه در سال های اخیر شدیدا از کارآفرینی و کارآفرینان حمایت می کند. این حمایت ها شامل ارائه ویزای مخصوص اقامت ، تخفیف های مالیاتی و… می باشد. دواوطلبان خارجی هم برای کارآفرینی و اثرگذاری مثبت در اقتصاد ملی ترکیه 2 راه را مقابل خود دارند آنها می توانند:

    1. بنا به تعریف قانون ترکی به نام خودشان کار کرده و مالیات پرداخت کنند.
    2.  آنها می توانند اقدام به ثبت و راه اندازی شرکت در ترکیه کنند.

    شرایط کار آفرینی در ترکیه

    حداقل سرمایه برای کارآفرینی متقاضیان به میزان 35000 دلار آمریکا است. هزینه تاسیس شرکت در ترکیه در این روش تقریبا زیاد است.

    شما باید حدقل 5 کارمند یا کارگر را استخدام کنید و برای آن ها بیمه رد کنید. این پروسه باید حداقل تا مدت 3 سال به طول بیانجامد. در این فاصله باید حقوق و مالیات را نیز پرداخت کنید.

    پس از یک سال فعالیت تجاری، باید مواردی را اثبات کنید. مثلا اثبات نمایند که فعالیتی که در کشور ترکیه شروع کرده اید، علاوه بر استخدام حداقل 5 نفر تبعه این کشور، مزایای اقتصادی زیادی را نیز برای ملت ترکیه به همراه داشته است.

    در نظر داشته باشید که شغل های ایجاد شده باید جزو شغل های با کیفیت باشند. به این صورت که کارمندان یا کارگران متوسط حقوق تعیین شده توسط دولت ترکیه را ماهانه از کارفرما دریافت کنند.

    ثبت هلدینگ در ترکیه برای ایرانیان

    در ابتدا لازم است بدانیم که هلدینگ چه نوع شرکتی است و البته تفاوت آن با سایر شرکت‌ها چیست؟

    در جواب این سوال می‌توان گفت که یک هلدینگ:

    • مجموعه‌ای از چند شرکت سهامی است.
    • سرمایه‌ی اولیه‌ی آن بسیار بالاست.
    •  تحت یک مدیریت واحد اداره می‌شود.
    • هر فردی چه ایرانی چه خارجی، می‌تواند در ترکیه یک هلدینگ ثبت کند.

    خوصیات یک هلدینگ

    بسیار پیش می‌آید که شرکت‌هایی را که صرفا در چندین زمینه فعالیت می‌کنند، هلدینگ می‌نامند. خود پیداست که هر شرکتی را نمی‌توان هلدینگ نامید؛ اما از قضا، در تبلیغات این عنوان را بسیار شاهد هستیم و باید گفت که اکثریت آنان، فاقد اعتبار و معنای واقعی هلدینگ می‌باشند.

    به علاوه باید توجه داشت که این شرکت‌ها صرفا شرکت‌های مسئولیت محدود هستند و  استفاده از نام هلدینگ در این شرکت‌های تنها به منظور اهداف تبلیغاتی است؛  و فعالیت و سرمایه هلدینگ‌ها بسیار گسترده است و کار هر کسی نیست.

    در ترکیه کمتر از 500 هلدینگ وجود دارد. (سابانجی، کوچ، زورلو و…) و شما  برای تاسیس شرکت در ترکیه، نیازی به ثبت هلدینگ ندارید. (ثبت شرکت سهامی یا مسئولیت محدود کافی است)

    همچنین  با تنظیم اساسنامه شرکت خود می‌توانید در چند زمینه فعالیت داشته باشید.

    تاسیس شعبه یک شرکت ایرانی در ترکیه

    بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند که برای گسترش و توسعه‌ی کسب و کار خود، نمایندگی و یا شعبه‌ای از شرکت خود را در کشور ترکیه نیز به ثبت برسانند؛ که البته این کار با توجه به بسترهای موجود در ترکیه، بسیار هم هوشمندانه است. اما نکته‌ی زیر را نباید فراموش کرد:

    هر شعبه‌ای که در شُرُف تاسیس است، باید در اداره مالیات ترکیه ثبت شده و مکلف مالیاتی شود.

    به طور کلی، می‌توان گفت که تاسیس شرکت در ترکیه و روند تاسیس یک شعبه از شرکت موجود، چندان تفاوتی با هم ندارند. تنها تفاوتی که در این میان موجود است، به روند این امر مربوط می‌شود.

    برای تاسیس شعبه یک شرکت خارجی در ترکیه، می‌توان از دو روش زیر اقدام نمود:

    1-  تنظیم اساسنامه و صورت جلسه در ابتدای امر

    اولین راهی که می‌توان به کمک آن، یک شعبه و یا نمایندگی از شرکت موجود در ترکیه تاسیس نمود، تنظیم صورت جلسه و اساسنامه در ابتدای امر است. برای این کار باید:

    • ابتدا  تمامی مفاد ثبت شعبه جدید در ترکیه را، در یک صورت جلسه تنظیم کنید.
    • سپس صورت جلسه را به صورت رسمی ترجمه کنید.
    • صورت جلسه را به تایید وزارت خارجه ایران و سفارت ترکیه برسانید. ( از این صورت جلسه به هنگام ثبت شرکت استفاده و اساسنامه‌ی جدید را مطابق با آن تنظیم کنید.)

    2-   ثبت شرکت و سپس اخذ نمایندگی

    •  در این روش ابتدا باید به صورت معمول، نسبت به ثبت شرکت در ترکیه اقدام کنید.
    •  سپس به کنسولگری ایران در ترکیه مراجعه کنید.
    • و در نهایت شرکت جدید را به عنوان شعبه‌ای از شرکت مادر در ایران، ثبت نمایید.

     

    افتتاح حساب جهت ثبت شرکت در ترکیه

    برای راه اندازی شروع کسب و کار در ترکیه باید افتتاح حساب بانکی در ترکیه را هم مد نظر قرار دهید. بدیهی است شما بعد از ثبت شرکت در کشور ترکیه باید یک حساب بانکی معتبر در کشور ترکیه افتتاح کنید.

    شما با ثبت شرکت و ثابت کردن این که با این حساب به صورت بیزینسی کار می کنید و نمی‌خواهید تحریم‌ها را دور بزنید، می‌توانید در یکی از بانک های کشور ترکیه حساب شرکتی باز کرده تا بیزینس خود را فعال کنید.

    افتتاح حساب در یکی از بانکهای کشور ترکیه به شما این اجازه را می دهد که شما با ارز های رایج در تجارت جهانی کسب و کار خود را راه اندازی کنید و بدون مرز بیزینس خود را با دنیا به اشتراک بگذارید، تا بتوانید درآمد بیشتری داشته باشید.

    مشکل افتتاح حساب بانکی شرکتی در ترکیه

    اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی بود که بانک های ترکیه از افتتاح حساب شرکتی برای شرکت هایی که مدیر عامل آنان ایرانی هستند سرباز زدند. به این شکل که بعد از ثبت شرکت، اگر به بانک های ترکیه مراجعه کنند، پس از استعلام برای افتتاح حساب شرکت های ایرانی جواب رد می گیرند. دلیل آن تحریم های آمریکا و اعلام ممنوعیت افتتاح حساب به بانک های ترکیه برای شرکت های ایرانی است. ثبت شرکت در استانبول نیز همین مشکلات را دارد.

    شاید به این مطلب هم علاقمند باشید  مراحل قدم به قدم ثبت شرکت در ترکیه

    دریافت کارت اعتباری

    کردیت کارت یا کارت اعتباری از جمله خدماتی است که شما پس از افتتاح حساب در ترکیه می تونید آن را به دست بیاورید. البته این کار پروسه زمان بری است. حال شاید بپرسید کردیت کارت چیست؟

    کارت اعتباری یا کردیت کارت، نوعی کارت بانکی است که پولی در آن وجود ندارد. در عوض مبلغ مشخصی اعتبار در آن است. به این صورت که شما از کردیت کارت برا یخرید استفاده می کنید اما همان موقع پولی پرداخت نمی کنید.

    بلکه در آخر ماه هزینه را پرداخت می کنید. میزان اعتبار کردیت کارت به گردش حساب شما و خوش حساب بودن شما در پرداخت مالیات، اقساط و قبض هایتان بستگی دارد.

    قوانین ثبت شرکت در ترکیه

    در ادامه به بررسی بررسی قوانین و چالش های ثبت شرکت ترکیه می پردازیم. شما می‌توانید گوشه‌ای از محل اقامت خود را به صورت شرکت و انجام کار اختصاص دهید و از طرف دیگر شما حتی به عنوان مثال برای فروش آب نیز باید شرکت ثبت کنید.

    جهت اخذ ثبت شرکت در کشور ترکیه برای راه اندازی کسب و کار شما مرحله سومی که با آن طرف خواهید بود،  اخذ مجوز برای موضوع سرمایه‌گذاری است. باید به شما بگویم که از اینجا به بعد یک وکیل ترک که قسم‌خورده کشور ترکیه است، باید مراحل کاری شما را ادامه دهد.

    با وکالت دادن به یک وکیل قسم خورده، شما برای اخذ مجوز لازم برای موضوع سرمایه گذاری، همچنین اخذ مجوز کار و طی شدن روند آن را به آن وکیل وکالت می دهید. همچنین می‌توانید بعد از گذشت دو تا سه روز از ثبت شرکت خود، پروانه فعالیت که در کشور ترکیه به آن برگه لهواسی می گویند، را دریافت کنید.

    اما یک مرحله دیگر برای راه اندازی شروع کسب و کار در ترکیه باقی می‌ماند. ارزیابی زیست محیطی، بررسی مکان شرکت از نظر وجود وسایل ضروری مرتبط با آن کار و دریافت مجوز و شروع کار.

    با توجه به نوع کسب و کار شما، باید محل کار شما توسط بازرسین دولتی ترکیه بازرسی شود، تا مجوز فعالیت برای شما صادر گردد. این کار برای شما تضمینی نیست که شما راه اندازی شروع کسب و کار در ترکیه را به درستی انجام داده و حال می توانید یک تجارت آزاد بی دغدغه و خارج از تحریم های منطقه داشته باشید.

    ممنوع‌الورودی مدیر شرکت در صورت عدم پرداخت بدهی‌های شرکت در ترکیه

    این موضوع صحت ندارد و اظهار آن درست نیست. بسیاری از این شایعات در جای جای فضای مجازی وجود دارد و افراد را به اشتباه می‌اندازد. اصلا با کمی اندیشیدن در رابطه با این موضوع می‌توان پی برد که طرح چنین ادعایی، با عقل سلیم همخوانی ندارد.

    مدیران شرکت‌ها در صورت داشتن بدهی مالیاتی نه‌تنها به خاک ترکیه ممنوع‌الورود نمی‌شوند، بلکه دولت این کشور برای وصول بدهی خود، به نوعی به حضور آنان در کشور احتیاج هم دارد.

    پس خود پیداست که این ادعا، اساسا غلط است. البته باید توجه داشت که در صورت زیاد بودن مبلغ بدهی (بالای 100 هزار لیر)، ممکن است دولت اموال و املاک شما را به نفع خود مصادره کند.

    همواره توصیه بر ان است که ثبت شرکت در ترکیه را صرفا به منظور تحقق اهدافی چون کسب اقامت ترکیه به انجام نرسانید؛

    زیرا که تاسیس و مدیریت یک شرکت در یک کشور خارجی، امری پرریسک به شمار می‌آید و ممکن است همیشه به سوددهی و کسب درآمد و اقامت، منجر نشود. بهتر آن است که در فقط در صورت داشتن سرمایه مکفی و یک بیزنس پلن بی‌نقص، نسبت به این امر اقدام کنید.

    خدمات ثبت شرکت در ترکیه

    قوانین این کار، شبیه قوانین ثبت شرکت در کشور ایران است اما با حدودی اختلافات. خبر خوب این است که برا ثبت شرکت الزامی بر داشتن اقامت ترکی ندارید. گرچه با  ثبت شرکت شما یک  اقامت یکساله دریافت خواهید کرد. اگر 5 سال متمادی هم اقدام به تمدید آن بکنید، می توانید برای دریافت اقامت دائم درخواست دهید.

    همچنین با ثبت شرکت ترکیه به نوعی اقامت کاری آن را هم دریافت می کنید. اگر می خواهید در نهایت برای شهروندی ترکیه اقدام کنید، ثبت شرکت تا حدودی فعالیت های شما را به صورت شفاف به دولت نشان می دهد.

    این یک مزیت غیر رسمی است اما وجه شما با ثبت شرکت در کشور ترکیه بسیار بالاتر وجه شخصی است که صرفا سرمایه گذاری کرده یا اقدام به خرید ملک در ترکیه کرده است. شما با ثبت شرکت می توانید نسبت به اخذ کردیت کارت و استفاده از تسهیلات بانک های ترکیه هم اقدام کنید. مالیات نیز در کشور ترکیه نسبت به ثبت شرکت در کشور های اروپایی و آمریکایی خیلی کمتر است.

    استخدام نیروی ترک

    خوب است بدانید الزامی بر استخدام نیروی ترک در شرکت نیست. حتی ممکن است اجازه کار خود را بدون استخدام افراد ترک نیز بدست بیاورید. این مسئله بستگی به تنظیم اساسنامه شما دارد که چگونه تنظیم می شود. برای مثال شرکتی که در چارت آن ۲ نفر نیرو کافی است، نیازی به نیروی ترک نخواهد بود.

    چه شهرهای در ترکیه برای ثبت شرکت مناسب اند؟

    نخست باید ببینید چه شرکتی را برای چه هدفی راه اندازی می کنید. بسته هدف و بیزنس شما، شهرهای متفاوتی وجود دارد. بهترین شهرها برای ثبت شرکت استانبول، آنکارا، آنتالیا، بدروم و سید هستند.

    تفاوت بین ثبت شرکت در ایران و ترکیه

    در ترکیه نخست بایستی به اداره مالیاتی مراجعه کنید و  اظهار نامه ها مالیاتی را  پر کید. سپس به اتاق بازرگانی مراجعه کنید. پرداخت مالیات در ترکیه هر سه ماه یکبار انجام می شود.

    مالیات بر درآمد هم که بر اساس درآمد محاسبه می شود. بیمه ی اعمال شده برای کارکنان به سه صورت اعمال می شود. این بیمه شامل صندوق بازنشستگی ، باغ-کورو و تامین اجتماعی است. پرداخت ارزش افزوده نیز اجباری می باشد. فاکتور فروش نیز به دولت به همین صورت ارائه می شود.

    ریسک رها کردن شرکت غیرفعال در ترکیه

    اگر شرکتی را در ترکیه تاسیس کرده‌اید و اکنون به هر دلیلی، آن را به صورت غیرفعال رها کرده‌اید، باید بدانید که غیرفعال بودن یک شرکت به مدت طولانی، عواقبی بسیاری را به دنبال خواهد داشت.

    توجه داشته باشید که:

    •  شرکت‌های ترکی، چه فعال باشند چه غیرفعال، ملزم به پرداخت مالیات هستند.
    •  غیرفعال رها کردن شرکت در ترکیه به مدت طولانی، جرایم سنگینی را در بر خواهد داشت.
    •  در صورت نپرداختن مالیات‌ها و جریمه، بعد از مدتی تمامی حساب‌های شما مسدود، و حکم «اجرا» صادر خواهد شد.

    همواره توصیه بر آن است که اگر قصد اخذ اقامت و شهروندی ترکیه را دارید، هرگز به سراغ تاسیس شرکت در این کشور نروید. هرچند که تاسیس شرکت در ترکیه، روند آسانی دارد، اما نگهداری آن بسیاری سخت بوده و به تمکن مالی نیاز خواهد داشت.

    تنها در صورتی که گردش مالی شرکت شما بالا باشد، تعداد زیادی پرسنل ترک داشته باشید و البته مجوز کار نیز اخذ کنید، می‌توانید به اخذ اقامت ترکیه امید داشته باشید.

    برای اینکه به فعالیت یک شرکت در ترکیه پایان دهید، لازم است که یکی از دو روش زیر را پیش بگیرید:

    • تمامی بدهی‌ها و مالیات‌های شرکت را تسویه کنید، و شرکت را ببندید.
    •  شرکت را انتقال دهید و آن را به مدیریت دیگری واگذار کنید.

    انحلال شرکت در ترکیه

    اگر به هر دلیلی نتوانید شرکتی که در ترکیه افتتاح کرده اید را مدیریت کنید یا بیزنس خود را ادامه دهید، ناچار به انحلال شرکت خواهید شد. در ادامه به بررسی شرایط انحلال شرکت در ترکیه می پردازیم.

    بررسی دلایل انحلال یک شرکت در ترکیه

    1. تصمیم به انحلال شرکت در مجمع سهامداران
    2. انقضای مدت اعلام شده در اساسنامه
    3. ارائه درخواست انحلال شرکت به دادگاه
    4. تصمیم دادگاه مبتنی بر درخواست سهامدارن
    5. کاهش تعداد سهامداران به کمتر از ۲ نفر
    6. از دست دادن ۲/۳ سرمایه اولیه
    7. دلایلی که به عنوان دلیل انحلال در اساسنامه آورده شده است.
    8. ورشکستگی شرکت

    مراحل انحلال شرکت در ترکیه

    انجام امور مربوط به انحلال شرکت می بایستی نزد مراجع قانونی انجام گیرد و مدت زمانی که لازم است مابین ۱۲ الی ۱۸ ماه می تواند متغیر باشد. البته لازم به ذکر است که کلیه ی امور مالیاتی می بایستی در طول دوره تسویه گردد.

    هزینه حسابدار رسمی ترکیه استخدام حسابدار برای شروع به کار هر شرکت با هر نوع فعالیتی الزامی می باشد. هزینه و دستمزد حسابدار رسمی در ترکیه بستگی به حجم فعالیت شرکت دارد. حداقل حقوق حسابدار رسمی در ترکیه ۴۰۰ دلار به صورت ماهیانه می باشد.

    هزینه دفاتر رسمی و پلمپ آن در اداره ی دارایی در ترکیه سالیانه در حدود ۴۵۰ دلار می باشد که می بایستی شما به دولت ترکیه پرداخت نمایید.

    بررسی موقعیت کنونی کشور ترکیه جهت ثبت شرکت

    قبل از ثبت شرکت در هر کشوری و نه تنها فقط در ترکیه، باید شاخص‌های اقتصادی آن کشور را به دقت بررسی نمایید. اولین عاملی که افراد زیادی به ثبت شرکت در ترکیه جذب می‌کند، آمار بیکاری در این کشور است. به نمودار زیر دقت کنید:

    نمودار بیکاری در ترکیه

    همانطور که مشاهده می کنید، نرخ بیکاری در سال 2019 افزایش داشته است. این آمار به نرخ 15 درصد هم نزدیک شده است.

    شاخص مهم دوم که باید به آن توجه کنید، نرخ مالیات در ترکیه می باشد. از سال 2006 تا 2018، کشور ترکیه نرخ مالیات را از نزدیک 33 درصد به تقریبا 20 درصد کاهش داده است. ولی در دو سال گذشته شاهد افزایش نرخ آن بوده‌ایم.

    سخن پایانی

    شرکت رسمی استانبول همراه، در تمامی مراحل ثبت شرکت و اخذ اقامت و پاسپورت ترکیه از این طریق، در ترکیه در کنار شماست. شما می توانید با مشاوران ما در ارتباط باشید. همچنین ما به عنوان یک سایت خرید ملک در ترکیه در این زمینه هم در کنار شما هستیم.

    ضمنا در بخش قیمت و خرید آپارتمان در استانبول می توانید در این باره بیشتر بدانید و املاک آماده فروش در استانبول را مشاهده کنید.

    سوالات متداول در مورد ثبت شرکت در ترکیه

    1.مدت زمان ثبت یک شرکت در ترکیه چقدر است؟

    حداکثر مدت زمان برای شرکت هایی با مسئولیت محدود در ترکیه ۳ روز کاری است. این درحالی است که گفتن زمان برای شرکت هایی با مسئولیت عام متفاوت است و زمان و مراحل آن بستگی به تصویب وزارت صنعت و تجارت ترکیه دارد. یعنی در واقع این زمان می تواند از ۵ الی ۳۰ روز متفاوت باشد.

    اگر تمایل دارید در مورد مزایای خرید ملک در ترکیه بیشتر بدانید می توانید مقاله زیر را مطالعه کنید.

    2.آیا اجازه اقامت کاری بعد از ثبت شرکت داده می شود؟

    بله. در ابتدا اقامت دو ساله و پس از 5 سال اقامت دائم داده خواهد شد.

    3. سرمایه مورد نیاز برای ثبت شرکت در ترکیه چقدر است؟

    سرمایه اولیه ثبت شرکت در ترکیه 10 هزار لیر. (که معادل حدود 2 هزار و 600 دلار می باشد)

    4.آیا برای ثبت شرکت در ترکیه نیاز به اقامت دارید ؟

    خیر. شما بدون داشتن اقامت ترکیه هم می توانید در این کشور ثبت شرکت کنید.

    5.چه مشاغلی در ترکیه نیاز به ثبت شرکت دارند؟

    برای راه اندازی مشاغلی چون آرایشگاه، کافه و رستوران، خیاطی و .. نیاز به ثبت شرکت دارید.

    6.آیا موقعیت ترکیه برای سرمایه گذاری و ثبت شرکت مناسب است؟

    بله. ترکیه هر روزه به سمت پیشرفته تر شدن می رود. موقعیت استراتژیک آن یکی از دلایل این پیشرفت است.

    5/5 - (3 امتیاز)

    ‫60 نظر ارسال شده در “ثبت شرکت در ترکیه 2024

    1. رضا یاراحمدی :

      سلام
      شرایط ثبت شرکت سهامی عام در ترکیه به چه صورته؟ آیا صحت داره که حتما باید شریک ترک داشته باشیم؟

    2. قاسم سلمانی :

      سلام
      من می خام یک نمایندگی در ترکیه بگیرم. آیا گرفتن نمایندگی منجر به گرفتن پاسپورت میشه؟ هزینه ها به چه صورته؟

    3. م. جلالی :

      ثبت شرکت بازرگانی در ترکیه چطوریه؟ من شنیدم خیلی دردسر داره ولی سودش خوبه. یه توضیحی می دید؟

    4. ریحانه دانش :

      سلام . ممنون از مقاله خوبتون. چند تا سوال داشتم
      اول اینکه ثبت شرکت در ترکیه چقدر هزینه داره ؟
      در هر شهری که بخوایم می تونیم سرکت تاسیس کنیم یا این تصمیم به عهده مقامات ترکیه
      و اگر ما در یکی از شهرها ی ترکیه شرکتی رو راه اندازی کردیم چون تبعه اونجا نیستیم. فعالیت مون محدود می شه به همون شهر؟

    5. کامران :

      سلام . برای ثبت شرکت در ترکیه باید ویزای توریستی بگیرم؟ نمی دونم برای شروع در گام اول از کجا اقدام کنم؟ لطفا راهنمااییم کنید.

    6. radmehr :

      در مورد بیمه که توضیح خاصی ندادید. لطفا اگر میشه توی مقالتون در مورد بیمه خود و کارکنان بیشتر بگید

    7. negar :

      شنیدم اگر شرکتی در ترکیه ثبت کردیم حتما باید کارمند ترک استخدام کنیم. چند نفر از کارمندان باید ترک باشن؟

    8. مرتضی :

        اگر من و برادرم برای ثبت شرکت در ترکیه اقدام کنیم و موفق به این کار بشیم بعد از چند ماه می تونیم هر کدوم جداگانه خانوادمون رو به ترکیه بیاریم؟

    9. محمد جواد رضایی :

        ایا ترکیه از کارافرینی و ایده های استارت اپی که توجیه اقتصادی داشته باشن حمایت می کنه؟

    10. علیزاده :

      پولتون رو برندارید ببرید ترکیه کار واسه اونا راه بندازید. همین ایران بمونید و دست دو نفر رو بند کنید

    11. احمد :

      موقعیت ترکیه برای ایرانیان برای ثبت شرکت مناسبه؟ گزینه مناسب تری وجود نداره؟ توی کدوم شهر بهتر برای ثبت شرکت اقدام کنیم؟ و ایا هزینه ثبت شرکت در پایتخت ترکیه با بقیه شهر ها فرقی می کنه؟

    12. یاسر سهرابی :

      من تولیدی کفش چرم اهورا رو در ایران دارم. برای ثبت شرکت با همین برند در ترکیه و داشتن یک نمایندگی از برند خودم در ترکیه باید به چه روشی اقدام کنم.

    13. مرضیه محمدی :

      سلام . ممنون از مقاله خوبتون. چند تا سوال داشتم
      اول اینکه ثبت شرکت در ترکیه چقدر هزینه داره ؟
      در هر شهری که بخوایم می تونیم سرکت تاسیس کنیم یا این تصمیم به عهده مقامات ترکیه
      و اگر ما در یکی از شهرها ی ترکیه شرکتی رو راه اندازی کردیم چون تبعه اونجا نیستیم. فعالیت مون محدود می شه به همون شهر؟

    14. مسعود ملاقلی پور :

      از طرف یک دوست ترک به من پیشنهاد ثبت شرکت در ترکیه شده؟ بنده به تنهایی تمام شرایط ثبت شرکت در ترکیه رو دارم . سوالم اینست که اگر با یک فرد ترک همراه شوم . پروسه کاری کوتاه تر نمیشه؟ ایا اصلا فرقی به حال من داره

    15. مهدی عباسزاده :

      سلام
      میشه بفرمایید، استوپاژ یا مالیات بر اجاره محل شرکتها یا کسب و کارها در ترکیه چی هست ؟

      • تیم تحریریه استانبول همراه :

        یکی از نکات مهمی که به هنگام اجاره ملک در ترکیه باید به آن توجه کنید، مالیات بر اجاره یا «استوپاژ» است. بر خلاف تصور عموم، مالیات بر اجاره نه از مالک و صاحب ملک، بلکه از مستاجر دریافت می‌شود. پس لازم است تا به هنگام اجاره ملک برای شرکت و یا کسب و کار، این موضوع را نیز در نظر داشته باشیم. به طور مثال:
        اگر مبلغ اجاره‌ی ملکی ۳۰۰۰ لیر در ماه باشد :
        • اگر به صورت «نت» باشد، ۲۰ درصد،
        • و اگر به صورت «بروت» باشد، حدودا ۲۳ درصد باید به عنوان مالیات بر اجاره، به دولت پرداخت شود.
        حال اگر می‌خواهید ملک خود را به یک شرکت اجاره دهید، لازم است تا به طور کلی ۲۰ درصد را به مبلغ نهایی مورد نظر، اضافه کنید. به علاوه، هنگام اجاره ملک خود به نکات زیر نیز باید توجه کنید:
        • همواره مطمئن شوید که استوپاژ از طرف مستاجر شما پرداخت شود.
        • در صورت عقب افتادن و یا عدم پرداخت مالیات بر اجاره، برای ملک شما حکم «اجرا» صادر خواهد شد.
        • در صورت صدور حکم اجرا، دولت می‌تواند ملک و حتی اموال موجود در آن را مصادره کند.

    16. مهدی مردانی کازرونی :

      سلام من قصد دارم شرکتی در ترکیه ثبت کنم که فعالیتش در زمره فعالیتش به خاطر تحریم هایی که علیه ایران هست مشکله . آیا برای افتتاح حساب برای شرکت می تونم یک شرکت عادی با فعالیت‌ها و مشاغلی که ممنوع نیستند ثبت می‌کنند، حساب را افتتاح کرده و بعدا فعالیت اصلی خود را (که جزو مشاغل ممنوع بوده) در اساس‌نامه ثبت کنم؟

      • تیم تحریریه استانبول همراه :

        برای این مورد یکی راه حل ناقص برای افتتاح حساب شرکت‌ها وجود داره

        به هنگام افتتاح حساب در ترکیه برای تاسیس و یا ثبت شرکت، معمولا موانع و مشکلاتی وجود دارند؛

        • بعضی از موانع، طبق قوانین ترکیه در زمره‌ی فعالیت‌ها و مشاغل ممنوع برای خارجیان به حساب می‌آید،
        • و بعضی دیگر نیز به دلیل وجود تحریم‌هایی که علیه ایران وجود دارند، ممنوعه و مشکل به حساب می‌آیند.

        حال اگر چنین فعالیت‌هایی جز فعالیت‌های ذکر شده در اساس‌نامه‌ی یک شرکت باشد، بانک مربوطه از ارائه‌ی خدمات به شما، خودداری خواهد کرد. از آن‌جایی که تاسیس و ثبت شرکت در ترکیه، بدون افتتاح حساب چندان منطقی نخواهد بود، از همین روی، افراد به فکر یافتن راه چاره‌، که البته در اکثر مواقع غیرقانونی است، می‌افتند:

        •  به طور مثال یک شرکت عادی با فعالیت‌ها و مشاغلی که ممنوع نیستند ثبت می‌کنند، حساب را افتتاح کرده و بعدا فعالیت اصلی خود را (که جزو مشاغل ممنوع بوده) در اساس‌نامه ثبت می‌کنند.
        •  باید توجه داشت که این روش غیرقانونی بوده و در اندک زمانی برای شما مشکل‌ساز خواهد شد.
        •  در بانک‌های ترکیه، برای هر تراکنشی که برای فرد خارجی انجام می‌شود، به تاییدیه‌ای از شعبه مرکزی نیاز است.
        •  برای اخذ این تاییدیه، لازم است مدارک شرکت خود را ارائه دهید و درست در همین زمان، دست شما رو خواهد شد.
        • در صورتی که بانک به تغییر فعالیت شما پی ببرد، حساب بانکی شما مسدود و بسته خواهد شد.
        • این روش صرفا برای اطلاع شما خوانندگان بوده و توصیه می‌شود تنها از راه‌های قانونی اقدام فرمایید.
    17. محدیث بحرانی :

      سلام،
      ما قصد داریم توی ترکیه کافه رستوران تاسیس کنیم، میشه از شرایطش بهمون بگید و اینکه اقامت ترکیه رو به همراه داره یا نه؟؟؟ ممنون!

      • تیم تحریریه استانبول همراه :

        درود دوست عزیز،
        تاسیس کافه و یا رستوران و کلا فعالیت در زمینه صنایع غذایی، یکی از حیطه‌های پرسود و پرطرفدار در ترکیه محسوب می‌شود، به خصوص برای ایرانی‌ها. باید گفت که می‌تونه اقامت ترکیه را هم برای شما به همراه داشته باشد. اما باید توجه داشته باشید که تاسیس چنین مشاغلی شرایط خاص خودشان را دارند.
        تاسیس کافه و یا رستوران، درست مثل تاسیس شرکت در ترکیه است، به علاوه اگر قصد دارید مشروبات الکلی نیز سرو کنید، باید از شهرداری نیز مجوز اخذ کنید. و البته یک فرد ترک رو هم باید به عنوان مدیر استخدام نمایید. پرداخت مالیات هم که اساس همه‌ی مشاغل در ترکیه است.

    18. مهراوه محمدی :

      سلام، من مدرک آرایشگری دارم و انصافا کارم هم خیلی خوبه. شنیدم اینطور کارها توی ترکیه خوب پا می‌گیرن. حالا سوالم اینه که میتونم تو ترکیه یه سالن زیبایی تاسیس کنم یا نه؟ امکانش هست؟

      • تیم تحریریه استانبول همراه :

        درود دوست عزیز؛
        درست به عرض شما رسانده‌اند، اینطور مشاغل طرفدار بسیاری در ترکیه دارند و معمولا ایرانیان بسیاری خواهان تاسیس این نوع کسب و کارها هستند. اما باید به چند نکته توجه داشته باشید:

        •تاسیس سالن زیبایی، درست مثل تاسیس شرکت در ترکیه است. باید یک شرکت ثبت کنید.
        •باید سرتیفیکیت و مدارکی در خصوص حرفه‌ی خود داشته باشید و ثابت کنید که مهارت لازم را دارید.
        •از شهرداری نیز باید مجوز روهسات دریافت کنید، لازمه آن داشتن مجوز کار در ترکیه، یا استخدام یک مدیر ترک است.

    19. باربد دباغ :

      آیا امکان راه‌اندازی و تاسیس موسسه آموزشی توی ترکیه، برای ما ایرانی‌ها وجود داره؟ روندش چطوریه؟ میشه راهنمایی کنید؟

      • تیم تحریریه استانبول همراه :

        درود دوست عزیز. بله؛ امکان تاسیس موسسه آموزشی در ترکیه، برای اتباع خارجی هم وجود دارد. روند آن تاحدودی شبیه به تاسیس کسب و کار و ثبت شرکت در ترکیه است، اما تفاوت‌هایی هم با هم دارند.
        اگر می‌خواهید یک موسسه آموزشی و یا کلاسهای خاصی را در ترکیه برگزاری کنید، باید مثل تاسیس شرکت در ترکیه عمل کنید؛ اما علاوه بر اخذ مجوزهای مربوط به کار، لازم است تا از ارگان‌های ذی‌ربطی که آموزش‌های شما زیرمجموعه‌ی آن قرار می‌گیرد هم مجوز کسب کنید. باید خدمات آموزشی را به عنوان سه تا فعالیت اصلی شرکت ذکر کنید و یک مدیر مسئول انفورماسیون‌دار را هم استخدام کنید.

    20. عاطی :

      من و یکی از دوستانم قصد داریم یک فروشگاه در ترکیه راه اندازی کنیم. برای این کار احتمالا به ۲ تا نیروی ترک هم احتیاج داریم. حالا سوال این هست که من و دوستم که ثبت شرکت می کنیم و قصد داریم که برای خودمون هم اجازه کار بگیریم باید ۱۰ نفر ترک رو استخدام کنیم؟

    21. احسان ق :

      سلام، ما با هدف اخذ اقامت، تو ترکیه یه شرکت ثبت کردیم. متاسفانه اونطور که برنامه‌ریزی کرده بودیم سوددهی‌مون بالا نبود و نتونستیم مالیاتمون رو سر موقع پرداخت کنیم. فعلا تو ایران هستیم، اما آیا بخاطر این بدهی‌ها، ممنوع الورودمون می‌کنن به ترکیه؟

      • تیم تحریریه استانبول همراه :

        درود دوست عزیز. این اشتباهی است که اکثر افراد برای اخذ اقامت ترکیه، مرتکب آن می‌شوند. تاسیس شرکت در ترکیه برای اخذ اقامت، اصلا انتخاب خوبی نیست؛ مگر آنکه از کار خود اطمینان کامل داشته باشید. اما جای نگرانی وجود ندارد. در صورت داشتن بدهی، ورود شما به ترکیه ممنوع نخواهد شد. دولت ترکیه برای تسویه‌ی حساب خود، به حضور شما در ترکیه نیاز دارد!
        به علاوه، تنها در مواردی که بدهی شما بالای ۱۰۰ هزار لیر باشد، دولت دست به دامن قوانین خواهد شد. عدم پرداخت به موقع بدهی‌ها نیز تا مرز ۱۰۰ هزار لیر، مشکلی ایجاد نخواهد کرد. اما سعی کنید برای جلوگیری از بروز مشکلات جدی‌تر، در اسرع وقت نسبت به پرداخت بدهی‌های خود اقدام نمایید.

    22. داریوش بیگی :

      درود و خسته نباشید به شما؛ میخوام بدونم که بعد از ثبت شرکت در ترکیه، آیا بعد از ۵ سال می‌تونم اقامت ترکیه رو بگیرم؟؟

      • تیم تحریریه استانبول همراه :

        درود بر شما دوست عزیز. ثبت شرکت در ترکیه به تنهایی نمی‌تواند اقامت این کشور را برای شما به همراه داشته باشد؛ حال هر چند سال که از ثبتش بگذرد نیز فایده‌ای ندارد. برای اینکه بتوانید با ثبت شرکت اقامت ترکیه را اخذ کنید، اول از همه باید سرمایه اولیه به مبلغ حداقل ۱۰۰ هزار لیر داشته باشید، و دوم اینکه باید حداقل ۵ فرد ترک را نیز به استخدام خود درآورید.

    23. صالح زاهدی فر :

      مرسی از سایت خوبتون. سوالی داشتم… من تریدر هستیم و در زمینه ارز دیجیتال فعالیت می‌کنم. میتونم شرکت شخصی با این عنوان در این ترکیه ثبت کنم؟

      • تیم تحریریه استانبول همراه :

        درود بر شما دوست عزیز. ثبت شرکت با چنین عنوانی در ترکیه بلامانع است و امکان‌پذیر خواهد بود. اما باید توجه کنید که این کار و ثبت شرکت به این صورت، اقامت ترکیه را به همراه نخواهد داشت. اقامت ترکیه با ثبت شرکت، اقامت کاری به حساب آمده و برای آن لازم است که حداقل ۱۰۰ هزار دلار سرمایه و ۵ کارمند ترکیه‌ای داشته باشید.

    24. امین :

      سلام، وقت بخیر دوستان عزیز
      اگه من با خرید ملک بالای ۲۵۰ هزار دلار، تابعیت ترکیه رو دریافت کنم، آیا واسه راه اندازی یک فروشگاه؛
      ۱- ملزم به ثبت شرکت شخصی هستم؟
      ۲- ملزم به استخدام ۵ نفر ترک هستم؟
      ۳- میتونم اتباع خارجی (مثلا ایرانی) واسه کار در فروشگاه استخدام کنم ؟
      ممنون از راهنمایی شما گرامیان

      • تیم تحریریه استانبول همراه :

        درود بر شما
        اگر با خرید ملک ک بالای ۲۵۰ هزار دلار، تابعیت ترکیه رو دریافت کنید چنین الزامی ندارید. مثلا اگر یک سوپر مارکت راه اندازی کنید می توانید ثبت شرکت انجام دهید و کار خود را راه اندازی کنید. اما اگر قصد استخدام نیروی غیر ترک را دارید باید حتما ابتدا ۵ ترک را استخدام کنید.

    25. محمد امیر :

      سلام در صورت ثبت شرکت مسئولیت محدود با سرمایه گذار و مدیر که خودم باشم و یک معاون یا منشی نهایتا دو نفر در چارت سازمانی. آیا نیاز به استخدام نیروی ترک هست؟

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *