راهنمای زندگی در ترکیه 2022
زندگی در ترکیه، انتخاب بسیار از ایرانیانی است که قصد مهاجرت دارند. نزدیکی فرهنگی ایران و ترکیه، اقتصاد پویا، زندگی ارزان تر نسبت به ایران، آب و هوای ترکیه و بسیاری از دلایل دیگر باعث علاقمندی ایرانیان به زندگی در ترکیه شده. در ادامه سعی کرده ایم هر آنچه شما برای زندگی در ترکیه به آن نیاز پیدا می کنید را در دسترستان قرار دهیم.
این بخش یک راهنمای زندگی در ترکیه که به صورت جامع سعی کرده ایم به تمام موارد ضروری که برای زندگی در ترکیه باید بدانید بپردازیم.
یادگیری زبان ترکی استانبولی
یکی از اولین مواردی که برای زندگی در ترکیه به آن نیاز دارید یادگیری زبان ترکی استانبولی است. حداقل در حدی که بتوانید کارهای معمول خود را در ترکیه به راحتی انجام دهید.
در ادامه سری آموزش های رایگان آموزش زبان ترکی را قرار داده ایم که می توانید استفاده کنید.
کار در ترکیه
ضروریات زندگی در ترکیه
زندگی در استانبول
هزینه های زندگی در ترکیه
تحصیل در ترکیه
جدیدترین مقالات زندگی در ترکیه
رادیو استانبول
در این بخش می توانید جدید ترین اطلاعات و خبرها در مورد زندگی در ترکیه را از رادیو استانبول گوش دهید.
مطالب متفرقه
امنیت در ترکیه
یکی از موضوعاتی که به هنگام زندگی در ترکیه، نظر تمامی علاقهمندان را به خود جلب میکند، توجه به موضوع امنیت ترکیه است. سوالی که همیشه مطرح میشود، این است که آیا شهرهای ترکیه به اندازه کافی برای زندگی امن هستند؟
در جواب این سوال باید گفت که:
- اکثر شهرهای ترکیه، به جز چند منطقه محدود، دارای نشان سبز هستند.
- داشتن نشان سبز، به معنای امنیت کامل است.
- قوانین ترکیه، همگی بهروز بوده و برگرفته از قوانین اروپایی هستند. (تعهدات قانونی از سوئیس، جزایی از ایتالیا و بازرگانی از آلمان).
- به علاوه، ارتش این کشور نیز، در دنیا مثال زدنی است.
محبوبترین شهر ترکیه برای زندگی، بدون شک شهر استانبول است.
در رابطه با امنیت استانبول نیز میتوان گفت:
- این شهر، امنترین شهر ترکیه است.
- اکثر مناطق شهر، توسط دوربین به صورت 24 ساعته کنترل میشود.
- در صورت بروز مشکل، میتوانید با مراجعه به دفتر گردشگری استانبول، از خدمات قانونی حتی به زبان فارسی، بهرهمند شوید.
- ترکیه برای دانشجویان نیز شهری ایدهآل است، هم از نظر امنیت، و هم از نظر فرهنگی.
مزایای زندگی در ترکیه
ترکیه کشوری است در آسیا، اما با کیفیت و ویژگیهای کشورهای اروپایی. از مزایای زندگی در ترکیه، هر اندازه که بگوییم کم گفتهایم. از رفاه و امکانات گرفته، تا آزادیهای شخصی و اجتماعی بسیار. از نظر ما، به عنوان یک راهنمای زندگی در ترکیه، مهمترین مزایای زندگی در این کشور را در موارد زیر خلاصه میکنیم:
عدم نیاز به ویزا
بدون شک یکی از مهمترین مزایای یک کشور خارجی، میتواند این باشد که برای سفر به آن، نیازی به ویزا نداشته باشیم. ترکیه نیز با پیمان مودتی که با ایران بسته، لزوم به اخذ ویزا را از میان برداشته و سفر تا حد چشمگیری برای مسافران دو کشور، صهولت بخشیده است.
هزینه زندگی کمتر نسبت به ایران
همانطور که اشاره کردیم، ترکیه کشوری است در قاره آسیا، اما کیفیت اروپا را دارد. به علاوه، باید بدانید که همان کیفیت اروپایی را میتوان با هزینهای به مراتب کمتر، تجربه کرد. چه تحصیل در ترکیه و چه زندگی در این کشور، جیب شما ره به هیچ عنوان خالی نخواهد کرد.
تاریخ غنی و جغرافیای دلپسند
چه کسی بدش میآید در شهری زندگی کند که هر گوشه و هر کنارش پر است از اماکن و آثار تاریخی؟ باید گفت که اکثر شهرهای ترکیه، چنین هستند و ماجراجویی در میان این آثار، میتواند زندگی را هیجانانگیز کند. به علاوه، اقلیم و آب و هوای ترکیه نیز بینظیر است و امکان لذت از جنگل و ساحل را در کنار هم، برای افراد به ارمغان میآورد.
نکاتی درباره فرهنگ و زندگی اجتماعی در ترکیه
به عنوان یک مهاجر، زندگی در ترکیه میتواند گاهی اوقات یادآور وطن، و گاهی اوقات نیز شوکی بزرگ و کاملا متفاوت از آنچه باشد که تا به حال میشناختید. فرهنگ ترکیه، ترکیبی است سازگار و همگن، از سنت و مدرنیته، این کشور از دیرباز در چهارراه جهان قرار داشته و از هر فرهنگ و نژادی در آن زندگی میکردهاند. شناخت این فرهنگ و آدم رسوم و سعی در سازگاری با آن، مهاجرت به ترکیه را شیرینتر خواهد کرد.
مثلا در رابطه با غذا و آشپزی و میهمانی و یا دورهمی، این نکات را در نظر داشته باشید:
- غذا و آشپزی برای ترکها بسیار مهم است.
- در میهمانیها، پذیرایی بسیار مفصل است و تعارف چندان نقشی ندارد.
- مردم ترکیه به چای و قهره عشق میورزند و این دو، جزیی لاینفک از زندگی ترکها به حساب میآیند.
- در میهمانیها، خانمها درست مثل ایران، در کارهای آشپزخانه و آشپزی، همکاری میکنند.
- به هنگام عروسی و یا عزاداری، همسایهها معمولا برای هم غذا میفرستند.
- به هنگام رفتن با خانه کسی، معمولا برای یکدیگر هدیه و یا حداقل غذایی درست کرده و میبرند.
خود پیداست که مردم ترکیه، تا چه اندازه میهماننواز هستند؛ به خصوص به توریستها، احترام فراوانی میگذارند و پاسشان میدارند.
اما گذشته از بحث غذا، در مورد سایر ابعاد فرهنگ این کشور نیز بد نیست بدانید که:
- توجه به دین اسلام، از جایگاه ویژهای در میان مردم این کشور برخوردار است.
- احترام به بزرگترها بسیار ضروری، و بوسیدن دست آنها مرسوم است.
- در ترکیه به حیوانات بسیار بها داده میشود و همه با محبت با آنها برخورد میکنند.
- دوستی و روابط ترکها عمیق است و در این راه بسیار متعهد و صمیمی هستند.
در آخر، تمیزی، پاکیزگی و آراستگی نیز در نزد ترکها بسیار ارزشمند است
تقسیم اموال برای زوجی که توی ترکیه ملک و اموال دارن و الان میخوان طلاق بگیرن چه جوریه؟ دادگاه ایران باید تصمیم گیری کنه یا ترکیه؟ متاسفانه دخترم داره طلاق میگیره و نگران حق و حقوقشه، چیکار باید بکنه؟
درود دوست عزیز. در رابطه با مسئله تقسیم اموال به هنگام طلاق، ابتدا باید دید که زوج قصد دارند در ایران طلاق خودشان را ثبت نمایند، یا در دادگاههای ترکیه؟ بعد از اینکه این موضوع روشن شد، اگر در ایران طلاق خود را ثبت کردند، در رابطه با تقسیم اموال هم همان دادگاه ایران تصمیمگیری خواهد کرد. در غیر این صورت باید یک دعوی مجزا، در دادگاه ارائه بشود و دادگاه این کشور باید برای تقسیم اموال تصمیم بگیرد.
به نظر شما کارهای حقوقی و ثبتی ثبت شرکت توی ترکیه و یا امور اقامتی رو میشه آنلاین انجام داد؟ توی این کرونا آدم همش نگرانه …
درود دوست عزیز.
باید بدانید که به دلیل شیوع ویروس کرونا و مشکلات این همهگیری، برخی از سازمانها، نهادها و ادارات ترکیه، امور خود را به صورت آنلاین انجام میدهند، و یا اینکه برخی از مدارک را فقط به صورت پستی تحویل میگیرند. اما به صورت کلی، اصل بر شیوهی حضوری است. توصیه میشود که امور حقوقی و ثبتی خود را نظیر همان ثبت شرکت، به صورت حضوری انجام دهید. زیرا هم قانون چنین حکم میکند و هم اینکه خیال خودتان از هر حیث، راحت خواهد بود. به علاوه، به موسساتی که ادعای انجام این امور را به صورت آنلاین میدهند، هرگز اعتماد نکنید.
ما زمان اخذ اقامت ترکیه، اجارهنامه ملکمون رو توی منطقه بشیکتاش به اداره مهاجرت دادیم، به عنوان آدرس ثبتی. اما الان دیگه اونجا ساکن نیستیم. امکان داره مشکلی واسمون پیش بیاد؟
درود دوست عزیز. بله، ممکن است این کار عواقبی برای شما داشته باشد. اگر آدرستان تغییر کرده، بهتر است که آدرس جدید را از طریق اداره نفوس، اعلام نمایید. در غیر این صورت، با اخطار ۷۱V مواجه خواهید شد. این اخطار ابطال شهروندی را به همراه ندارد، اما احتمالا حدود ۱۸۰۰ لیر جریمه برای شما بتراشد. طبیعی است که اعلام نکردن آدرس جدید، به پرداخت این مبلغ نمیارزد.